Библиотека Београдске политехнике

У Катарине Амброзић 3, на последњем спрату, у мирном делу поткровља школе Београдске политехника налази се школска библиотека.

У школи која има вишедеценијску традицију – библиотека заузима битно место, у подршци образовном процесу и наставим плановима.

Библиотека са читаоницом располаже свом потребном опремом и одговарајућим фондом литературе (књиге, уџбеници и стручни часописи).

У складу са иновацијама у наставним плановима – прати се и ажурира обим библиотечког фонда.Поред стручне литературе у физичком формату, студенти имају и приступ електронским базама података на интернету, као и 35.000 електронских научних часописа, преко система КОБСОН.

Библиотека поседује привремени електронски каталог, а у фази је прикључења у систем Виртуелне библиотеке Србије (COBISS).

Библиотека однедавно, у циљу промовисања својих активности, као и обавештавања о новим издањима, а и конкурсима – поседује и Фејсбук профил.

Уз техничку опремљеност и адекватне услове за рад, корисницима је на располагању и стручна помоћ запослених у смислу обуке за коришћење база података и избор литературе.
Корисницима је омогућено, у оквиру библиотечке базе, преузимање професорских материјала и туторијала. Такође, постоји могућност резервације књига, као и продужења рока за враћање путем телефона и мејла.

Такође, редовним анкетама, као и уз помоћ Књиге утисака – стиче се увид у мишљења и потребе корисника, те се у складу са тим – ради на сталним побољшањима и подизању квалитета услуга на свим нивоима.

Официјални вебсајт


Контакт – Мирјана Нешић, библиотекар

mnesic@politehnika.edu.rs

063 355 981

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s